Judith Clijsters

Biografie

Na haar studie aan de Northern School of Contemporary Dance en een tournee met het Phoenix Dance Theatre in het Verenigd Koninkrijk, verhuisde Judith in 2010 terug naar België, waar ze voor het eerst een cursus in de productie van podiumkunsten (Sabbattini – DeSingel). kennis als een producent, om haar passie voor bewegende lichamen voort te zetten en te delen. Door te presteren, samen te werken, te creëren, les te geven en te coachen, blijft ze geïnspireerd om door beweging te blijven groeien. Als artist in residence in C-mine cultuurcentrum creëerde ze Dagbreek (2012), Beautiful Self (2013), Same Self Defined, 28 jaar later (2015) en tourt ze nu naar Bored To Death (2017) en Lichtzucht (2018). Daarnaast werkt ze graag met semi-professionals, jeugdgroepen of amateurs en organiseert ze danscursussen die zich richten op choreografie en co-creatie zoals Dans Verder en DansLab. In deze context creëert ze ook in opdracht gemaakte werken (You Are My Surface, Holdings Space, Diep Verdwaald, Vol Vertrouwen, Moondays …) in samenwerking met Passerelle, Danspunt en C-mine cultuurcentrum. Ze maakt deel uit van het team van Antwerp Yoga en sinds 2018 is ze artistiek coördinator voor Passerelle, platform voor dans.

Meer info

Judith Clijsters

Foto: Maarten Mellemans

In residentie Bored to death

Een mens zit vast in het midden van een menigte. Ze is omringd door andere mensen die haar zien vechten tegen de tijd, keuzes vechten, het ritme bestrijden, haar eigen kritische geest bevechten. Wie vecht er? Haar lichaam vecht. Haar lichaam vecht tegen haar beperkende overtuigingen. Haar lichaam vecht voor ons vermoeiende eenogige gedrag en zoekt naar nieuwe en echte verbindingen. Wie wil spelen? Speel en loop het risico om wat losser te worden van onze manier van leven om te leven.

Mensen zijn fysieke wezens … waar gaan ze naartoe? Dat is de centrale vraag van mijn nieuwe (solo?) Werk dat ik maak. In een consumentencultuur waar onze geest het werk doet en zich achteraf vermaakt, worden onze lichamen verlaten en raken verbindingen zoek.

details project