Showcase Emerging Sound 20.05.2020

20.05.2020
20:00
STUK Labozaal

STUK, Q-O2 en Musica presenteren voor het tweede jaar op rij een staalkaart van nieuwe geluidskunst in België. Vier beloftevolle kunstenaars worden gepresenteerd in de vorm van een parcours door STUK. Voordien kregen ze de gelegenheid om hun werk verder te ontwikkelen via een residentietraject. De showcase toont de diversiteit van het Belgische geluidslandschap, van installatie over improvisatie tot performance, en geeft de volgende generatie van geluidskunstenaars een duwtje in de rug.

Dominique ‘t Jolle bouwt aan een gloednieuwe sculpturale installatie gebaseerd op haar eigen ervaring met tinnitus. Door zich in en langs het werk te bewegen, waant de luisteraar zich in het hoofd van iemand met felle oorsuizingen. Percussionist Andrés Navarro García onderzoekt dan weer de sonore kwaliteiten van een (versterkte) metalen plaat. Met de blote handen en allerlei gevonden objecten zoals stenen of buizen haalt hij de meest diverse klanken uit de plaat naar boven. Geluidskunstenaar aRzu Saglam heeft een meer filosofische aanpak: in haar installatie-performance observeert ze het gedrag van vulkanen door middel van beeld, geluid en tekst. Ten slotte bestijgt experimenteel muzikant Niets Latomme a.k.a. Beyt Al Tapes zijn koersfiets voor een repetitieve performance waarin hij fysiek tot het uiterste gaat.

PROGRAMMA

Dominique ‘t Jolle – Behind the Tune
Andrés Navarro García – For amplified metal plate and objectsa
Rzu Saglam – Further 5th phase of de-knowing
Beyt Al Tapes – Cycling for electronic raga

Een samenwerking van STUK, Musica – Impulscentrum voor Muziek & Q-O2 Werkplaats, met de steun van C-TAKT