HUSH van Ine Claes in (avant-) première!

Ine Claes en haar team gaan de laatste productiefase van HUSH in tijdens hun residenties bij C-TAKT en Musica Impulscentrum dit najaar en ze nodigen je graag uit voor de avant-première en première in oktober.

22/10/22 Avant-première @ Oortreders Festival, Pelt

29/10/22 Première @ Schouwburg Corso, Antwerp

Choreograaf en stemkunstenaar Ine Claes zoekt opnieuw een veeleisende uitdaging voor de performer en heeft choreograaf en performer Benjamin Vandewalle uitgenodigd voor dit duet tussen lichaam en stem. Aan alle kanten omringd door toeschouwers brengen Claes en Vandewalle zowel vocale compositie als dansbeweging, binnen een vloeiend kader van compositorische taken en tools. Deze veeleisende uitdaging genereert een verrassend en continu transformerend auditief en visueel landschap, dat elke keer dat het duet wordt uitgevoerd totaal anders is. Claes en Vandewalle blijven intens afgestemd op hun omgeving en blijven gedurende de hele voorstelling met elkaar verbonden. Hun onmiddellijke compositie, van zowel stem als beweging tegelijk, resulteert in een fascinerend gevoel van spanning en een verscheidenheid aan onverwachte verbindingen, ontkoppelingen en resonanties tussen hun lichamen en tussen de uiteenlopende geluiden en bewegingen die ze genereren. Ook geluidstechnicus Marc Doutrepont en lichtontwerper Gaspar Schelck worden uitgenodigd om deel te nemen aan dit spel van instant compositie. HUSH is een voorstelling die vertrekt vanuit luisteren, verbindingen leggen met elkaar en de omgeving. Een ode aan communicatie in zijn puurste vorm en aan de vrijheid van zelfexpressie.