In de kijker: Bahar Temiz

Tijdens C-TAKT#2 zijn er ook een aantal premières gepland. Waaronder Zee van Bahar Temiz. Bahar Temiz komt uit Istanbul en woont in Parijs. Onder de vleugels van 0090 maakt ze een nieuwe solo die in Genk in première gaat. Ze werkte o.a. met Marc Vanrunxt, Will Dorner, Ivana Müller en Superamas.

Zee is een choreografie waarin twee dansers elkaar vinden in een voortdurende dialoog. Ze doorkruisen fysieke, emotionele en mentale landschappen. Hun blijvende focus verbindt en isoleert hen tegelijkertijd. Bahar Temiz  is vooral geïnteresseerd in het concept van de Game Theory dat verschillende conflict- en samenwerkingsmodellen brengt waarbij de deelnemers – als intelligente beslissers – individuele strategieën ontwikkelen om als groep vooruit te gaan, zonder enige hiërarchie.  Zodra één of meer mensen samenkomen bepaalt de tijd de band tussen  ieders eenzaamheid en verbindt hen in solidariteit. De verbinding met zichzelf, met de ander en met de wereld versterkt en zorgt voor een gevoel van verandering, transformatie en revolutie.

Zee is een meditatie over samenhorigheid en over hoe deze onderhandelingen  individuen bepalen en verdelen.

Een bijzondere première van een bijzondere dame dus.