CANCELLED: OORtreders festival for art with sound

Met veel pijn in het hart moeten we -op de vooravond van het festival- melden dat OORtreders 2020 dit jaar uiteindelijk niet kan doorgaan. Gisteren kondigde Gemeente Pelt verstrengde maatregelen aan. Met respect voor deze beslissing, onze bezoekers en de artiesten hebben we na lang overleg besloten dat alle performances, concerten, talks en workshops zowel binnen als buiten niet doorgaan. Het centrale thema, ‘Changing Ecologies and New Narratives’, reflecteert zich zo ook in de huidige situatie. Omdat OORtreders Expo-route de voorbije week volledig opgebouwd werd en voornamelijk in openlucht plaatsvindt is besloten dat de gehele route gedurende het hele weekend gratis toegankelijk is voor iedereen.

We zijn ongelofelijk dankbaar dat zoveel trajecten hebben kunnen plaatsvinden in de aanloop van het festival. Een maand lang werkte Félix Blume samen met de bewoners van Rode Kruis Opvangcentrum Overpelt aan een nieuw klankkunstwerk, werkten de studenten van KANL aan een compositie als oproep voor een groter bewustzijn rond de huidige klimaatcrisis, gingen de leerlingen uit een OKAN-klas aan de slag met analoge fotografie. Twee weken geleden openden we een deel van de expo samen met expogroep Off, Off, Off. De workshop Site Specifics met John Grzinich loopt momenteel met een kleine groep deelnemers in Klankenbos. Bijna alle artiesten kwamen voordien in residentie en/of ontwikkelden nieuw werk in de context van het festival. Hoewel de voorstellingen niet kunnen doorgaan, laten we hen niet in de steek. De missie van het festival is een context te creëren voor artistieke ontwikkeling en co-creatie.

Alle festivalpashouders worden persoonlijk gecontacteerd.

Samen met de artiesten hopen we jullie dit weekend alsnog te ontvangen voor de Expo-Route. Dit onder voorbehoud van mogelijke bijkomende federale beslissingen.

Graag bedanken we al onze partners, kunstenaars, deelnemers en instanties voor het mooie avontuur dat OORtreders was, is en zal zijn.