Collectief Publiek Geluid op Week van de Klank

Hoe klinkt een bibliotheek? Klankkunstenaars gaan aan de slag met de geluiden en gesprekken die ze opnemen in Muntpunt. De bib krijgt klank, de boeken spreken.

Collectief Publiek Geluid is een groep jonge klankkunstenaars en muzikanten die werken rond geluid in de publieke ruimte. Tijdens de Week van de Klank nemen ze hun intrek in Muntpunt. Ze gaan op zoek naar de auditieve DNA van de bibliotheek. De hele week verzamelen ze geluidsmateriaal, maken ze field recordings en nemen ze gesprekken op met lezers en voorbijgangers.

De residentie is het startpunt van een onderzoek op lange termijn naar het muzikale en auditieve DNA van de bib als publieke ruimte. Kom luisteren op vrijdag 01/02 om 18u naar work in progress met soundscapes en klankinstallaties overheen het gebouw.

 

Collectief Publiek Geluid zijn: Vincent Caers, Lukas De Clerck, Sebastian Dingens, Maika Garnica, Dries Peeters, Anne Van de Star, Thomas Van den Eynde, Michael van Dijk, Joost Van Duppen, Thomas van Walle, Eveline Vervliet

Deze activiteit vindt plaats in het kader van de Week van de Klank, het tweetalige festival in Brussel en ver daarbuiten dat volledig draait om geluid en geluidskunst. Ontdek het volledige programma hier.

 

 

In samenwerking met Week van de Klank, MuntPunt Bibliotheek, C-TAKT, Musica, Impulscentrum voor Muziek