Winternights 2020 op 11 en 12 december!

De vijfde editie van Winternights, het jaarlijkse Maastrichtse podium voor nieuwe makers, vindt plaats op 11 en 12 december 2020. Vanwege de coronamaatregelen wordt het voor het eerst een online editie. Beide dagen van 15.00 tot 18.30 uur presenteren jonge theatermakers, performers, choreografen en beeldend kunstenaars hun work-in-progress in het digitale domein. Een uitgelezen kans om hun nieuwste werk of ideeën te toetsen en testen bij publiek en professionals. Kijk op www.winternights.nl voor het volledige programma.

12 makers (of collectieven)

Op Winternights 2020 is werk te zien van Celine Daemen, Collectief Elan(d), Gavin-Viano Fabri, Anouk Friedli & Guus Diepenmaat, Rita Hoofwijk, Emi Kodama, Salomé Mooij, Paulien Oltheten, Jennifer Romen, TAAT, Kevin Trappeniers en Lieke van der Vegt. Al deze makers zijn verbonden aan C-TAKT, SoAP Maastricht of VIA ZUID, tevens de organisatoren van Winternights. Zij werken speciaal voor Winternights 2020 toe naar een bijzondere online beleving van hun werk. Na afloop van iedere presentatie is er een online nagesprek. Alle onderdelen van Winternights 2020 zijn gratis toegankelijk.

Experiment en dialoog

Voor jonge makers is het heel belangrijk om tijdens een artistiek traject hun ideeën te kunnen pitchen, te kunnen experimenteren, in contact te komen met publiek en feedback te krijgen. Daar is Winternights sinds enkele jaren de ideale plek voor en dat zal in 2020 niet anders zijn. Het specifieke format van Winternights, waarin (podium)kunstenaars hun nieuwste project kunnen voorstellen en het publiek met hen in dialoog kan gaan, leent zich namelijk ook goed voor het digitale domein. Ervaar het zelf op 11 en 12 december aanstaande!