C-TAKT? Wie?

Logo's C-TAKT TAKT C-mine

Hello world! C-TAKT bestaat en is nu ook online te vinden! Maar laat ons beginnen met even het verhaal te recapituleren. C-TAKT is de nieuwe naam voor de werkplaats van C-mine cultuurcentrum én TAKT Dommelhof. Na een jarenlange samenwerking werd de sprong gewaagd en is de fusie een feit. De twee plekken hadden reeds een behoorlijke reputatie verworven in het Vlaamse, Belgische en internationale cultuurlandschap en werkten aan een vruchtbare grond voor kunstenaars in Limburg en ver daarbuiten.

C-TAKT zal zich binnen het ruime kunstenveld voornamelijk focussen op enerzijds transdisciplinaire kunsten. Meer en meer kunstenaars zoeken de grenzen van hun of andere disciplines op en zoeken naar een manier om zich uit te drukken dat deze grenzen overstijgt. Anderzijds focust C-TAKT zich op jong talent en wil het kansen bieden aan het talent van de toekomst.

Omringd door een netwerk van partners kan C-TAKT de wereld aan. C-TAKT werkt nauw samen met vijf structurele partners in binnen- en buitenland. Zijnde: SoAP (Maastricht), Platform 0090 (Antwerpen), wpZimmer (Antwerpen), Musica (Neerpelt) en In Situ (Europees Netwerk). Samen met hen worden er ieder jaar een aantal projecten opgezet.

Zo, dit is C-TAKT in een 200-tal woorden. Wil je weten met wat voor projecten C-TAKT precies bezig is? Wel, ga je gang, snoop around en ontdek.

P.S.: je kan ons ook volgen op Facebook en Instagram