Open Call: VIA ZUID zoekt makers!

VIA ZUID is op zoek naar onderscheidende nieuwe podiumkunsten makers die zich graag (ook) in en vanuit Limburg (verder) ontwikkelen. Er is ruimte voor een aantal nieuwe makers die een eigen stem aan het Limburgse en Nederlandse podiumkunstenlandschap toevoegen, die durven bevragen wat podiumkunsten nú kunnen zijn en doen. We kiezen voor artistieke diversiteit. We kijken voorbij discipline-grenzen en geven de aanstormende generatie ruimte voor onderzoek en ontwikkeling die veelvormigheid en meerstemmigheid toelaten.

De input vanuit partners is voor ons heel waardevol. Bovendien zijn onze makers afhankelijk van draagvlak en verbindingen om duurzame inbedding in het Limburgse podiumkunstenlandschap en daarbuiten tot een succes te maken.

Ben je of ken je een maker die volgens jou echt bij ons zou moeten aanvragen? Dank voor het delen!

1 september is de deadline voor aanvragen voor een ontwikkeltraject bij VIA ZUID in 2024.

Meer informatie en aanvraagformulier op de website van viazuid.

Voor gerichte vragen kan contact gezocht worden met Joost Segers (artistiek leider).