Onthulling Polz with Soulz!

In de nacht van 17 op 18 juni gebeurt er iets op de Genkse wegen – een guerrilla – actie waardoor u, als weggebruiker, plots, op uw vertrouwde of minder vertrouwde route, verrast zal worden. Meer nog, u zal er niet meer naast kunnen kijken, naast deze Polz with Soulz. Niet langer onopvallend en geheim maar prominent en in het oog springend… staan ze voortaan langs de Genkse wegen te blinken in hun artistieke jasje.

“Polz with Soulz” is een project van Gorges Ocloo waarbij verkeersveiligheid op een artistieke en originele manier wordt benaderd. Flitspalen worden tegenwoordig massaal langs wegen geplaatst, erop lettend dat ze weinig zichtbaar zijn voor automobilisten. Het sensibiliseringsgehalte ontbreekt als het ware. Met dit concept wil Gorges Ocloo hier verandering in brengen. Om de aandacht net wel te vestigen op de flitspalen, zullen een aantal exemplaren in Genk voorzien worden van nieuwe bekleding.

Het idee en de uitwerking zijn van Gorges Ocloo. De uitvoering gebeurde door VONK-kunstenaars Toon Loenders, Sam Billen, Johan Bruninx, Ankus, Rogier Rensen, Diren Agbaba, Öznur Öztürk.

Lees hier meer over dit project.