NIET OP: JUDITH CLIJSTERS

Danseres Judith Clijsters gaat vanavond niet op. Als gevolg van de coronamaatregelen is de première van de voorstelling I Still Remain X, die ze samen met muzikant Patrick Housen maakte, uitgesteld. In plaats van recensies te publiceren, laat Theaterkrant de komende weken dagelijks een theatermaker aan het woord die op die dag in première zou gaan. Clijsters: ‘Hoe minder je probeert een ander te begrijpen, hoe opener je eigenlijk wordt.’

In I Still Remain X onderzoeken danseres Judith Clijsters en muzikant Patrick Housen wat er nodig is om elkaar te begrijpen in een wereld waarin onderlinge tegenstellingen almaar groter lijken te worden. Clijsters: ‘We leven in een tijd waarin er heel veel verschillende mensen met verschillende verhalen met elkaar samenleven. Dat vraagt twee dingen van je: enerzijds moet je je openstellen naar de ander, maar tegelijkertijd is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en altijd te kijken naar jouw eigen waarheid.’

(…)

Lees het volledige artikel op De Theaterkrant