Al die fucking volwassenen!

Vier volwassen acteurs willen niet opgroeien. Ze adopteren een groep ‘lost boys’ en reizen ermee naar hun eigen Neverland.

Zonder dat de namen J.M. Barrie of Peter Pan genoemd worden, gaan Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens en Matthias Meersman aan de haal met de biografie van de Schotse schrijver en diens bekendste personage.

De kinderloze Barrie ontmoet in Kensington Gardens mevrouw Davies en haar kroost. Hij speelt er spelletjes met de kinderen en vertelt hen verhalen. Barrie raakt bevriend met de familie. Wanneer hun ouders overlijden, ontfermt hij zich over deze lost boys. Net als Peter Pan en Wendy in zijn verhalen, dus. Hier worden de lost boys gespeeld door Turnhoutse tieners, vaak met migratie- of vluchtachtergrond, die al heel wat blutsen opliepen, maar toch een betere toekomst blijven verbeelden. Want, zoals Janssens kirt: ‘Only imagination can lift your feet up and make you wanna fly!’  (…)

Lees het volledig artikel op De Standaard.

Filip Tielens