“Ik word lastig als ik niet kan bewegen.”

Ik & mijn lijf: Danseres Judith Clijsters

In deze rubriek maakt Charlie een portret van mensen die een speciale band hebben met hun lichaam. Deze week opkomend talent, danseres en choreografe Judith Clijsters (28) die deze maand haar nieuwe danssolo voorstelt.

Waarom dans je?

“Dans kwam al heel vroeg in mijn leven en is er ononderbroken gebleven, in verschillende vormen en met wisselende intensiteit. Ik kan er gewoon niet rond: het is zo een wezenlijk deel van mezelf dat ik het niet in vraag stel.

Als ik er dan toch een reden aan moet geven: dans is vooral een heerlijke manier om hyper sensitief en aandachtig met mijn lichaam bezig te zijn. Het is een medium om mijn bergen energie te laten stromen. Mijn fascinatie voor de relatie tussen lichaam en geest te delen met anderen via workshops of via performance, (…)

Lees het volledige artikel op Charlie Magazine