Winternights: Theater voor een actief publiek

Twintig jonge theatermakers, beeldend kunstenaars, dansers, muzikanten en andere performers nemen vrijdag en zaterdag in Maastricht deel aan Festival Winternights. Luie en verwende toeschouwers hebben er niks te zoeken, waarschuwen de organisatoren.

Nee, het is niet de bedoeling dat je als toeschouwer achterover leunt, kijkt naar wat er op het podium gebeurt en daarna huiswaarts keert, zegt Jackie Smeets van Via Zuid. Het Limburgse productiehuis voor talentontwikkeling in de podiumkunsten tekent samen met SoAP en het Belgische C-Takt voor de organisatie van de derde editie van Winternights. „Dit festival vraagt een actieve rol van de bezoeker. Soms moet die zelfs participeren in een voorstelling. Belangrijk is het geven van feedback: zeggen wat je ervan vindt en aangeven hoe het anders en/of beter zou kunnen”, zegt Smeets. „Winternights is een proeftuin, waar het publiek kan proeven van experimentele kunst.”

Optredende artiesten komen uit Nederland, België en diverse andere landen in Europa. (…)

Lees het volledige artikel op De Limburger.