Naomi Velissariou

Biografie

Naomi Velissariou, studeerde van 2002 tot 2004 aan de Antwerpse theateropleiding Dora van der Groen en van 2004 tot 2009 aan de Universiteit Antwerpen, waar ze een bachelor Nederlands & Theater-, Film- en Literatuurwetenschap behaalde en een master Theater- en Filmwetenschap. Sinds 2009 studeert ze aan de Toneelacademie Maastricht en vorig jaar speelde ze Medea in de gelijknamige voorstelling, die winnaar was van de Ton Lutzprijs 2011. In juni van dit jaar studeert ze als actrice af aan de Toneelacademie Maastricht en is ze als stagiaire te zien bij NTGent. gebruikt filosofische, wetenschappelijke, populaire en persoonlijke denkbeelden als grondslag voor voorstellingen met een rijke beeldtaal. Haar hoofdthema is de hedendaagse vloeibare identiteit en de manier waarop deze bewust wordt ingezet via beeld en media.

Meer info

Naomi Velissariou

Foto: Frank Ruiter

In residentie Permanent Destruction

Permanent Destruction is een melodramatisch energy concert door theatermaker Naomi Velissariou en sound producer Joost Maaskant. Een sexy show over zelfhaat en onbeantwoorde liefde, met dodelijk poëtische lyrics en een zwaar overstuurd geluidssysteem. Met genres variërend van RnB tot industriële hardcore en met overdadig gebruik van auto-tune en trap hop referenties.

Naomi Velissariou liet zich inspireren door Sarah Kane (1971-1999), een van de meest belangwekkende toneelschrijvers van de afgelopen decennia, wiens psychische gesteldheid zo compromisloos weerklank vond in haar werk. De genadeloze lyrics, beats en bass lines tegen de achtergrond van Frederik Heymans videowerk geven het geheel een monumentale visuele dimensie.

details project