WONDERBAARLIJK PANORAMA ZONDER OVERZICHT

De bezoeker van Continuüm wordt ingepakt in een halflange, zwarte ‘boerka’ met een klein breedbeeld-venstertje, dat de visuele waarneming terugbrengt tot een welbepaald kader. Vervolgens  krijgt die een desoriënterende wereld van textuur, klank, kleur en beweging toegediend.

Sinds enige tijd werkt Johannes Bellinkx met Tamar Blom, Dennis van Tilburg, Jakob Proyer, Neal Groot, Grisha Rungen en Soultech aan wat je een decorinstallatie zou kunnen noemen. Met zelfontwikkelde en geïntegreerde apparatuur en enkele handmatige acties creëren ze een prachtige ervaring.

Voor de toeschouwer met ‘boerka’ vallen eigen lichaam, de rest van het publiek en eigenlijk de hele wereld buiten beeld. De cocon met venster is dan ook nog eens lateraal gemonteerd op een treintje van karretjes, dat bij elkaar vijf keer vier mensen kan vervoeren. Die positie – de zij naar de rijrichting, de blik en het lichaam gericht naar wat je de flanken of de zijkant zou kunnen noemen – maakt het mogelijk om een transformerend beeldcontinuüm op te voeren. (…)

Lees het volledige artikel op theaterkrant.nl.