SAMESAMEBUTDIFFERENT

Biografie

SAMESAMEBUTDIFFERENT (F/BE) zijn Laure Chartier en Freija Wouters. Naar aanleiding van hun samenwerking bij groupe Zur (F) en een lange reis door India, beginnen zij in 2012 met het maken van gezamenlijk werk, een drieluik over de transformatie van het levende. We vertrekken vanuit ons lichaam, en keren er telkens naar terug. Hun doel is om artistiek onderzoek in al zijn vormen en zonder grenzen te promoten. Of het nu plastiek, textiel, geluid of theater is.

“Ons lichaam als materiaal. Ons lichaam als drager. Ons lichaam als spiegel.”

Eerst ontstaat DEMAIN een performance over het belichamen van hier zijn. Daarna NOUS SOMMES, een levende installatie uit verlangen naar transformatie. Dit jaar werken ze aan AUJOURD’HUI, onvoorziene interventies in de publieke ruimte, om het gehele drieluik AUJOURD’HUI – NOUS SOMMES – DEMAIN te realiseren.

Meer info

SAMESAMEBUTDIFFERENT

Foto: Elise Blanchard

In residentie AUJOURD’HUI – NOUS SOMMES – DEMAIN

Een tactiele theatrale triptiek over de transformatie van het levende. Gefascineerd door het vergankelijke van vorm en de cyclus van leven en dood, delen we met het publiek, middels een beeldende theatrale vorm en taal, die momenten waarop het leven aan de materie ontglipt.

AUJOURD’HUI: Onverwachte verschijningen in de publieke ruimte, bij daglicht.

NOUS SOMMES: Levende expositie, binnen, doorlopend.

DEMAIN: Performance, In een zwarte zaal binnen of buiten in het donker.

Na jarenlange samenwerking voor en achter de schermen, werken Freija Wouters en Laure Chartier nu aan een gezamenlijk oeuvre en de realisatie van AUJOURD’HUI – NOUS SOMMES – DEMAIN. Wij manifesteren grenzeloos ons ingebeelde tweelingschap via een eigen laterale artistieke taal.

details project