Kevin Trappeniers

Biografie

Kevin Trappeniers studeerde Culturele Studies in Leuven. Hij onderzoekt in die periode in kader van het onderzoeksproject ‘Cinérama’ van Abattoir Fermé de relatie tussen theater en film en workshops bij onder andere Andros Zins-Browne, Wim Vandekeybus en bij poppenspeler Frank Soehnle. Als performer speelde hij mee in producties van Karl Van Welden (Verenigde Planeten) en Abattoir Fermé’s comedyreeks Monster! voor de digitale zender Acht. Als theatermaker en regisseur is hij sinds 2012 verbonden aan de Brusselse werkplaats L’L. Zijn eigen werk ontwikkelt zich expliciet op de snijlijn tussen beeldende kunst, theater en dans.

Meer info

Kevin Trappeniers

Foto: Kevin Trappeniers

In residentie AntennA

AntennA is een verstilde, minimale installatie rond mis- en verloren communicatie waarin Kevin Trappeniers ons laat stilstaan bij de elektronische signalen om ons heen. Rondom een metalen zendmast kunnen toeschouwers en mogelijke gesprekspartners kijken, reflecteren en tijdelijk samen verblijven.

In onze hypergeconnecteerde maatschappij is spreken met schermen tussen ons in alomtegenwoordig. Maar met wie spreken we echt? Met de ander, met onze gsm of computer, of met onszelf? Onze ontmoetingen lopen het gevaar te worden uitgehold door technologie.

AntennA hackt de publieke ruimte door haar (zo) analoog (mogelijk) te maken. Door het wegnemen van signalen creëert de installatie een holte in een door signalen gesatureerd landschap. Een leegte waarin ontmoetingen anders kunnen worden ervaren. In de open ruimte blijkt het uitsturen van een tegensignaal echter illegaal. Het is geen keuze meer om al dan niet deel uit te maken van een digitale wereld.

Op vele vlakken in ons leven bevinden we ons nu in een schemerzone tussen analoog en digitaal. Durven we af en toe nog stilte en leegte toe te laten? Nemen we nog tijd om in alle rust te reflecteren, te bezinnen en samen te zijn?

Meer info

Kevin Trappeniers

details project

In residentie Ellipsis

In Ellipsis duikt Kevin Trappeniers in de snelle, onzichtbare wereld van overvloedige signalen rond ons heen en gaat op zoek naar de wereld in rust. Hij laat ons stilstaan bij de rol van onze menselijke aanwezigheid in een door technologie gedomineerde wereld.

Trappeniers maakt van immateriële golven en straling zichtbare performers. Woordeloos en beeldend zoomt hij traag in en uit op onze dubbelzinnige houding tegenover technologie. Technologie als tussenpersoon tussen mensen, als algoritme dat onze communicatie vormt en vervormt.

Op welke manier blijft de mens aanwezig en verantwoordelijk in een digitaal landschap? Vertrouwen we teveel of niet voldoende op elektronische informatiestromen? Horen we elkaar nog? Komt uit de digitale schoot een nieuwe beschaving en manier van met elkaar omgaan voort?

Trappeniers werkt voor deze voorstelling samen met de Sloveense muzikant/componist Gasper Piano, die focust op frequenties, feedback en elektronica.

Meer info

Kevin Trappeniers

details project