De installatie Continuum geeft je het gevoel even helemaal weg te zijn ★★★★☆

Prachtige kleuren glijden langs intrigerende oppervlakken en verdwijnen weer, bijpassende associaties doemen op en verglijden.

Het is alsof ik met vakantie ben geweest, zegt iemand die ook net Continuum van kunstenaar van Johannes Bellinkx heeft meegemaakt. Continuum, de installatie op het grensvlak van theater, beeldende kunst en film, die vrijdag haar première beleefde op Festival Over het IJ in Amsterdam, geeft je inderdaad het gevoel even helemaal weg te zijn. Door je mee te voeren op een reis door woestijnen en oceanen, langs overwoekerde grotten en tijdloze sneeuwlandschappen. Door je eigen verbeelding, in de eerste plaats.

Bellinkx nodigt het publiek uit om ‘alles als één grote doorgaande beweging te ervaren’. In een loods op de NDSM-werf kun je opstappen op een even ingenieus als enigmatisch vehikel. Vervolgens plaats je je hoofd als een fotograaf uit vervlogen tijden pal voor een kastje en trekt een zwart doek ver over je bovenlichaam heen. Duisternis alom, afgezien van een uitsparing die je blik kadert, als een kijkdoos.

(…)

Lees verder op de Volkskrant.