Op 2022, op de toekomst!

C-TAKT ontving het afgelopen jaar 53 kunstenaars en gezelschappen, met een totaal van 407 residentiedagen, en coproduceerde maar liefst 27 nieuwe creaties. Beyond the Black Box lokte online zo’n 461 bezoekers, Winternights en Babelut Parcours gingen, ondanks alle beperkingen, door zoals gepland. Met C-TAKT#7 brachten we een extra groot programma, doordat we met het afgelaste C-TAKT#6-festival nog wat in hadden te halen.

Ondanks de aanhoudende coronapandemie is C-TAKT maximaal blijven inzetten op kunstenaars, zodat ze konden blijven onderzoeken, creëren en presenteren. Dankzij de volharding van onze kunstenaars, van onze partners en van het team van Dommelhof wisten we van 2021 – ondanks alles – een bijzonder creatief jaar te maken. De vruchten werden gezaaid om de transdisciplinaire kunsten verder te laten bloeien.

In 2022 zullen we nog meer inzetten op transdisciplinaire kunst, in de aanloop van de verdere ontwikkeling van het C-TAKT-platform in 2023. We gaan ons in de toekomst volledig focussen op transdisciplinaire kunstenaars en samen met hun duurzame bruggen bouwen naar de samenleving. Vanuit de visie en het geloof dat transdisciplinaire kunst een enorm potentieel heeft om een breed nieuw publiek aan te spreken en zo kan bijdragen aan een rijker kunstenveld, willen we transdisciplinaire kunstenaars ten volle ondersteunen en meer zichtbaarheid geven, zowel binnen het kunstenveld als daarbuiten. Daarom bouwen we – samen met onze partners – een synergetisch platform uit, dat transdisciplinaire kunstenaars optimaal ondersteunt op vlak van ontwikkeling, productie en presentatie en die de transdisciplinaire kunst alle kansen geeft die ze verdienen.

Op de website van Kunstenpunt kan je meer lezen over transdisciplinariteit. C-TAKT onderschrijft deze tekst en bouwt er samen met haar partners op verder door een synergetische samenwerking op gebied van ontwikkeling, productie en presentatie.