Marie van Vollenhoven

Biografie

Marie van Vollenhoven woont en werkt in Maastricht, Nederland, als kunstenaar, theater- en filmregisseur, docent en producent. In haar werken worden tekeningen, schilderijen en bewegende beelden tot leven gebracht. Het is een wereld vol verwondering, waar alles met elkaar te maken heeft: theater, film, dans, muziek, beeldende kunst, filosofie, wetenschap, technologie en maatschappij.

Met haar stichting IN INFINITY Productions reist Marie als stichtingsdirecteur en als maker door het hedendaagse Gesammtkunstwerk waar disciplines elkaar ontmoeten. Marie gelooft dat vergaande interesse in elkaars vakgebied en samenwerkingen een nieuwe taal opleveren, die betekenis geeft aan onze tijd. Haar werkwijze ziet ze als de manier waarop we in onze maatschappij met elkaar om zouden kunnen gaan en hoe we elkaar zouden kunnen inspireren.

Meer info

Marie van Vollenhoven

Foto: Marie Shayne

In residentie Trigger Tribe

Beeld dat het geluid beïnvloedt of geluiden die beelden veranderen… Maar kan dit ook wederzijds en liefst tegelijk? Dit nieuwe project, Trigger Tribe, tussen Marie Van Vollenhoven & Patrick Housen tracht beelden en geluiden op gelijke manier met elkaar in dialoog te laten treden. From scratch onderzoeken zij hoe beeld en geluid met elkaar praten via digitale connecties. Een nieuwe vorm van [live-]componeren, die de regels van muzikaliteit een frisse bries bezorgen. Live wordt dit vertolkt door de percussionisten van BL!NDMAN [drums]. Zij gaan met vier totaal verschillend klinkende set-ups [glas, hout, metaal & vel] aan de slag om mee het auditief gelaagde landschap te creëren waar u zich als toeschouwer in begeeft. Als toeschouwer willen wij u onderdompelen in deze zoektocht naar de impact van immersief geluid en beeld op de menselijke waarneming. Ga gedurende deze voorstelling samen met ons mee op een gelaagde reis op zoek naar het hart van onze stam, het hart van onze Trigger Tribe!

project details

In residentie The Infinity Games

The Infinity Games zijn een online speeltuin en weerspiegelen de complexiteit van het echte leven. Iedereen kan meedoen!

De manieren om The Infinity Games te beschrijven zijn oneindig, maar wat we doen is vrij eenvoudig: we gebruiken een verkennend spel (online en offline) voor performance, educatie, samenwerking, onderzoek, ontwerp en kunst. Deze presentatie is een inleiding tot The Infinity Games: een in-disciplinair project, ontworpen door kunstenaar Marie van Vollenhoven, waarin disciplines zoals muziek, wetenschap, (digitaal) design, dans en performance worden gecombineerd.

‘Het leven is een steeds veranderende compositie’

Om te denken aan onze lichamen, ons leven, onze samenleving en ons universum als één dynamisch systeem, niet meer of minder dan een samenstelling van elementen, vraagt ​​misschien wat van je verbeelding. De presentatie van The Infinity Games vindt rechtstreeks plaats via de website van Infinity Games, waarbij gebruik wordt gemaakt van de online compositiespel van het project en een interactieve app om het publiek te betrekken. Marie geeft inzicht in wat dit in de praktijk betekent en bespreekt de interactie met nieuwe technologie en de fysieke ervaring. Wat betekent het om het publiek te betrekken via een digitaal platform, via augmented reality, apps en dergelijke? Het roept interessante vragen op over co-creatie met je publiek en de artistieke handtekening en het auteursrecht.

project details