Ondersteuning

Financiële ondersteuning

C-TAKT zorgt voor financiële ondersteuning. De artiesten die financiële steun krijgen van C-TAKT mogen het toegekende budget vrij gebruiken maar moeten een uitgavestaat kunnen voorleggen. Residenties, zakelijke en artistieke begeleiding, techniek en logistiek zijn inbegrepen en worden gezien als een belangrijk deel van de ondersteuning. Maaltijden en catering worden niet opgenomen in de begroting maar kunnen wel deel uit maken van de kostenstaat.

Artistieke en zakelijke ondersteuning

C-TAKT, vroegere samenwerkingen, haar structurele partners en haar geassocieerde partners vormen samen een breed netwerk rijk aan artistieke expertise en ervaring. Zo kan er voor ieder project in de nodige expertise worden voorzien, afhankelijk de noden voor dat project. Zakelijke ondersteuning kunnen we verlenen vanuit C-TAKT met een voor deze taak gespecialiseerde medewerker die kunstenaars begeleidt in het financieel beheer van hun project, in de aanmaak van een dossier, of adviseert in functie van spreiding.

Infrastructuur, logistieke en technische ondersteuning

Beide locaties die C-TAKT ter beschikking stelt zijn modern uitgeruste theaterinstellingen met een enorme inventaris aan technisch materiaal. De infrastructuur C-TAKT in Dommelhof (Neerpelt) omvat de schouwburg, black box, dansstudio, Atrium (ook black box), drie studio’s voor koken, vergaderen en ontspanning, een slaapvoorziening, een restaurant, een sportcentrum, een park, diverse vergaderruimtes en een rustige omgeving. Vanuit de C-mine (Genk) beschikken we over een grote schouwburg, een black box, een laboruimte in Waterschei en in Winterslag, een appartement, een stedelijke context en een creatieve omgeving.

Tijdens de residenties kunnen de kunstenaars dit materiaal gebruiken en kunnen ze beschikken over technische begeleiding. Het totale technische team bestaat uit ongeveer 15 personen. Vanuit Dommelhof is er bovendien bijzonder technisch materiaal beschikbaar om te werken in de publieke ruimte. Een schrijnwerkerij en een smidse worden ingezet voor de realisatie van scenografie, accessoires, installaties, publieksvoorzieningen, herstellingen en advies.