Winternights 2023

Evelien Cammaert, Karen Hendrickx

Omschrijving

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 december 2023 streek de achtste editie van Winternights neer in en rond de Lutherse Kerk in Maastricht. Tijdens het gratis toegankelijke performing arts festival kan je ‘onaf’ werk, oftewel work-in-progress, zien van verschillende theatermakers, performers, choreografen, componisten en beeldend kunstenaars, op verrassende locaties.

Deze achtste editie van Winternights bestaat het programma uit een breed scala aan makers die hun artistieke onderzoek zichtbaar maken. De makers zijn allen verbonden aan en uitgenodigd door de organisatoren C-TAKT, SoAP Maastricht en VIA ZUID. Dit jaar zijn het Barabara Tjonck, Esra Çopur & Philipp Cahrpit, Evelien Cammaert, Gerben Vaillant, Jelle Huizinga, Johannes Bellinkx & Daan Brinkmann, Karen Hendrickx, KIN Collective, MOHA, Moni Wespi en Naomi Steijger & Lieselot Mariën die hun werk toetsen en testen met het Winternights publiek. De on-afheid van het werk geeft de gelegenheid aan de aanwezige toeschouwer om na afloop van alle presentaties in gesprek te gaan met de makers.

De Lutherse Kerk vormde ook dit jaar de uitvalsbasis van Winternights. Verschillende ruimtes in en rond de Lutherse Kerk, het Statenkwartier en het Sphinxkwartier werden ingericht als presentatieplekken, ateliers, labo, theater en dansvloer.