NOON

Biografie

Met het multidisciplinaire jonge collectief NOON creëerden we een reeks performatieve installaties die voortkomen uit vragen over andere manieren van samenzijn in de ruimtes die we delen. Het collectief is geïnteresseerd in gebeurtenissen van verstrengeling tussen menselijke en niet-menselijke actoren, in een vermenging van lichamen, en in het creëren of liever het ontdekken van een soort symbiose.

Het collectief is een levend lichaam, gevormd door de vele samenwerkingsverbanden door de jaren heen. Vandaag bestaat NOON uit Janka De Waele, Joram De Cocker, Judith Dhondt, Iris Donders & Delphine Mertens.

In residentie And now the beginning is somewhere else

And now the beginning is somewhere else is een nieuw werk dat wordt ontwikkeld als een performatieve installatie die functioneert als een ecosysteem. Materialen, lichamen, gedachten, poëtica, bezoekers, geluiden, collectieve gebeurtenissen, momenten om te rusten, te dansen maar ook plekken om te schuilen zullen naast elkaar bestaan – het creëren van een speeltuin waar elke bezoeker zijn eigen tempo kan vinden en zachtjes dit universum kan ontdekken.

Ons verlangen is een installatie te creëren die verschillende soorten ontmoetingen voedt en de poreusheid van onze wezens benadrukt met speelsheid en zachtheid, waar een ander soort fysiek bewustzijn kan ontstaan.

project details