Laurent Delom de Mézerac

Biografie

Laurent Delom is een jonge danser, dansmaker en onderzoeker die in 2008 eerst als ingenieur afstudeerde en zich daarna tot de dans waagde. Hij studeerde in 2016 af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen (België) en woont nu in Parijs. Hij is actief in België, Frankrijk en Mexico. Naast dans streeft hij ook artistieke interesses na in fotografie en webdesign, evenals academisch onderzoek naar esthetiek en overdracht van dansvaardigheden.

Foto: Laurent Delom

In residentie ddddddddddduetttttttttttttttttttt

In hun eerste samenwerking samen onderzoeken Dan Mussett en Laurent Delom hoe twee kunnen convergeren naar één, en het type (s) van identiteiten die op dit knooppunt worden gevormd. Is het mogelijk om elkaar te worden, wat zou dat betekenen en tegen welke kosten kan dit worden bereikt? Hun onderzoek richt zich op de technieken die worden gebruikt om het hedendaagse lichaam te trainen – yoga, dans, fitness – en hoe deze kunnen worden gebruikt als strategieën om hun verschillen op te lossen.

project details

In residentie Silicon Mountain©

Uit zijn tweejarig onderzoek getitled .ext onstond Silicon Mountain©. Een hybride performance die gebruik maakt van web-design, literatuur en choreografie. Silicon Mountain© is een collectieve ervaring dat zich zowel fysiek in de ruimte als virtueel op je smartphone in The Contemplation-of-Nature App afspeelt.

Wat als wij technologie gebruikten om ons terug met de natuur te verbinden?

project details