Katrien Oosterlinck

Biografie

Katrien Oosterlinck studeerde Danstheater in Tilburg en Open Atelier (Sint-Lucas) in Antwerpen. In haar eigen en gedeelde artistieke proces is bewustwording en gewaarwording een essentieel onderdeel. In de vorm van performatieve workshops worden toeschouwers en deelnemers gericht op fysieke beleving en plastische ordening. Katrien Oosterlinck ontwerpt spelinstructies met een specifieke scenografie voor ontmoetingen tussen mensen. De zone is non-verbaal, lichaamstaal staat centraal. Haar praktijk gaat niet alleen over sociale interactie, maar ook over het creëren van beelden via die interactie. Kunst wordt gehanteerd als tool voor het contact met het eigen lichaam, met anderen en met omgevingsfactoren. Voor Katrien is dit iets wat iedereen aanbelangt en wat iedereen heel anders ervaart. Er ontstaat een gevoel van gemeenschappelijkheid, een (actuele) maatschappelijke noodzaak.

Meer info

Katrien Oosterlinck

Foto: Lotte Alissa

In residentie Imagine Moving Rocks

Kan je spreken zonder woorden? Of iemand aanraken met je schaduw? In het levensgrote gezelschapsspel Imagine Moving Rocks neemt choreografe Katrien Oosterlinck je mee op een verrassende ontdekkingsreis. Op een toegankelijke manier verkent ze samen met een handvol volwassenen en kinderen uit je familie of vriendenkring de sociale ruimte. Waar wil je staan? Welke kleur kies je? Welke steen past bij jou? Een reeks korte en speelse opdrachten transformeert alledaagse relaties tot een choreografie van beelden. Verwacht je aan een bijzondere, woordeloze ontmoeting en een andere kijk op je relatie met je omgeving. Stel zelf een groepje samen met mensen die je (van ver of nabij) kent: familie, vrienden, buren, collega’s, kennissen. Zowel volwassenen als kinderen zijn welkom.

project details

In residentie Tactile Talk

Hoe kunnen we met elkaar spreken zonder woorden? Wat leert deze tijd van niet aanraken ons over contact en hoeveel nabijheid zit er in afstand?

Tactile Talk nodigt je uit in een landschap van schuimrotsen voor een non-verbale bijeenkomst. Performers gidsen je doorheen interacties met elkaar en met de rotsen. Plaats een rots, maak oogcontact, volg, neem de leiding, neem afstand, kijk naar het beeld. Er ontstaat een gemeenschappelijke taal. De ruimte tussen ons wordt bevraagd en zichtbaar gemaakt.

Tactile Talk is een ontmoeting, een stille conversatie over contact maken, grenzen stellen, opmerken wat ons beweegt en wat er tussen ons beweegt. Het is een beeldend spel, een sociale choreografie waarin we afstand en nabijheid onderzoeken.

 

project details