Nada Gambier

Biography

Nada Gambier is een kunstenares wiens werk verbonden is met theater, dans, performance en beeldende kunst. Haar repertoire bestaat hoofdzakelijk uit installaties, toneelwerken en werken die gemaakt zijn voor verschillende publieke en private ruimtes. Nada Gambier studeerde dans aan de London Contemporary Dance School en in Brussel bij P.A.R.T.S. Sindsdien is ze vooral bezig met eigen werk. In 2015 richtte ze een eigen bedrijf op, namelijk Nada & Co. Nada Gambier creëert in de ruimte tussen rede en onzin, tussen feiten en fictie, tussen perfomativiteit en spontaniteit. Haar werk flirt vaak met de grenzen tussen theatraliteit en abstractie en ze wordt aangetrokken door dingen die ze niet begrijpt of niet kan bevatten. Voor haar gaat het creatieve proces over het verplaatsen van een intuïtieve plaats naar een plaats waar een innerlijke logica verschijnt, specifiek voor de combinatie van de verschillende elementen die in het proces worden gebracht. Het niet-spectaculaire, het absurde en het voortdurende verlangen om het buitengewone in het gewone leven te onthullen, behoort tot haar bekendste handelsmerken als kunstenaar.

Meer info

Nada Gambier

Foto: Nada & Co

In residentie Voice of a City

The Voice of a City is een multidisciplinair project dat op een fantasierijke en reflectieve manier reist tussen werelden en tijden, gebaseerd op stadsverhalen in Europa en subjectieve percepties op het dagelijks leven. Het werk combineert fictie en feit, geheugen en interpretatie, en brengt persoonlijke, sociale en publieke stemmen bij elkaar. Tussen april 2017 en maart 2018 reizen Nada Gambier, Mark Etchells en Thomas Kasebacher door Europa, van zuid naar noord en van oost naar west, op zoek naar verhalen, getuigenissen en observaties van de huidige stand van zaken. Tijdens hun reizen houden ze zich bezig met open gesprekken met een breed scala aan lokale bewoners, samen reflecterend op begrippen als toebehoren, verandering en rijkdom. Bestaat er een verband tussen de wereld van een schoolleraar in Tbilisi, Georgië en een boer die op het platteland in België woont? Wat zijn de overeenkomsten en verschillen in perceptie van mensen van het heden? Hoe beïnvloedt een bepaalde geschiedenis (of het nu een persoonl

Deze verliest ontmoetingen en de onderdompeling in specifieke lokale contexten tot een maand per maand, zet hen aan om een creatief proces aan te gaan waarin teksten worden geschreven, beelden worden vastgelegd in de vorm van video, fotografie en tekenen en geluiden worden verzameld, klinkt dat op één of andere manier de aard van de bezochte plaatsen doorgeven en de mensen elkaar onderweg ontmoeten.

project details