Emma Rekers

Biografie

Emma Rekers is een artistiek leider, dirigent, coach en opvoeder. Emma genoot van haar muzikale en dansopleiding aan het Nationaal Kinderkoor en theatergroep Don’t Hit Mama. Ze vervolgde haar professionele opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, ze studeerde er af in 2008. Tijdens haar werk als muziekleraar bij The Royal Concertgebouw Amsterdam, specialiseerde Emma zich als workshopleider op basis van de concepten van Collaborative Creative Practice en Creative Music Making. Met compositie- en improvisatietechnieken en zonder scores werkt Emma mensen uit om van binnenuit muziek te maken. Haar coaching varieert van individuen tot grootschalige doelgroepen. Emma werkt als freelance dirigent, adviseur, coach, workshopleider, docent en initiator voor a.o. Nationale Opera & Ballet, Koninklijk Concertgebouw Amsterdam, Musica en verschillende andere orkesten.

Meer info

Emma Rekers

Foto: F. Douwes, L. Van Dijck & R. Knapp

In residentie De Ballade van Heer Halewyn

Raphaël De Cock brengt met ‘Halewyn’, een eigentijdse voorstelling gebaseerd op de befaamde Middeleeuwse Ballade van Heer Halewijn. Tijdens zijn reizen ontdekte Raphaël dat er talloze varianten van de ballade bestaan van Ijsland, Hongarije tot zelfs Sefardisch Marokko, maar de oudste wortels liggen blijkbaar in onze contreien. Net daarom brengt hij ook artiesten met verschillende achtergronden samen om vanuit de verschillende ‘talen’ die elk van de artiesten speelt / zingt / spreekt / tekent / beweegt te komen tot een project vol hybride invalshoeken.

De toevoeging van nieuwe muziek(stijlen) en composities zorgt voor een hedendaagse vertaling van het verhaal, geheel in de zin van de organische ontwikkeling die de ballade ook kende via mondelinge overlevering sinds de Middeleeuwen, of zelfs van lang daarvoor nog. Een zangeres voorziet de heldin van een stem, een zanger-acteur neemt de rol van Halewyn op zich, begeleid door muzikanten. Een geluidskunstenaar schept met electro en soundscapes de juiste sfeer. Een zandkunstenares en een danseres-actrice-circusartieste voegen heel eigen(tijdse) visuele aspecten aan de voorstelling toe en zorgen zo voor de rode draad met hun hedendaagse, metaforische en tijdloze taferelen.

project details