Winternights 2022

Nazanin Fakoor, Caroline Mathieu

Omschrijving

Dit jaarlijkse festival laat work-in-progress zien van de talenten uit de podiumkunsten van vandaag. Op verrassende locaties in Maastricht krijgen bezoekers de kans nieuw, vaak ‘onaf’ werk te zien van jonge theatermakers, performers, choreografen, componisten en beeldend kunstenaars. Al deze makers zijn verbonden aan C-TAKT, SoAP Maastricht of VIA ZUID, tevens de organisatoren van Winternights.

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 december 2022 strijkt de zevende editie van Winternights neer in en rond de Lutherse Kerk in Maastricht. Tijdens het gratis toegankelijke performing arts festival presenteren jonge, up-and-coming talenten uit de podiumkunsten ‘onaf’ werk, oftewel work-in-progress, van beloftevolle theatermakers, performers, choreografen, componisten en beeldend kunstenaars, op verrassende locaties.

Deze zevende editie van Winternights bestaat het programma uit een breed scala aan makers die hun artistieke onderzoek presenteren. De makers zijn allen verbonden aan en geselecteerd door de organisatoren C-TAKT, SoAP Maastricht en VIA ZUID. Dit jaar presenteren Caroline Mathieu, Collectief Noon, De Maas, Ellen Schroven, Erik van de Wijdeven, Mirte Desmeth, Nazanin Fakoor, Pelumi Adejumo, Princess Isatu Hassan Bangura, Rita Bifulco, Sharon Wesseling en Silke van Kamp hun werk en toetsen, testen en pitchen ze dit voor en met het Winternights publiek.

Voor het eerst krijgen ook drie afstudeerders van de Toneelacademie Maastricht een plek in de programmering. Opwindend nieuw talent Kenneth Berth, Pablo Fontdevila en Collectief Ongeschoren (Anne van der Vegt & Paulien Foest) worden vanuit de academie Winternights op gekatapulteerd.  De studenten staan te popelen om een publiek buiten hun schoolcontext te ontmoeten en een plek in het toekomstige podiumkunstenveld te claimen.

In een intieme en ongedwongen sfeer biedt Winternights een podium aan beloftevolle makers. Een avontuur voor zowel makers als bezoekers. Het publiek en professionals kunnen kennismaken met nieuwe namen en ideeën en makers krijgen de ruimte om hun werk te toetsen, testen en pitchen en erover in gesprek te gaan.

In production

09.12.2022 14:00 Maastricht Tickets & info
10.12.2022 14:00 Maastricht Tickets & info