Tender Men

Koen De Preter

Omschrijving

Kan je als man je tedere, zachte kant laten zien? Wil je dat? En willen wij er naar kijken? Wat is zogezegd typisch mannelijk gedrag en waarom groeien we in het Westen meer en meer op in een samenleving waarin we bang zijn om elkaar aan te raken?

Tender Men is een dansvoorstelling over mannen, aanraking en gevoeligheden. Over menselijk contact, over de onbevreesdheid, schoonheid en poëzie ervan, maar ook over de chaos en de misverstanden. Tender Men verwart en boeit, treitert en triggert. Choreograaf Koen De Preter creëert een universum waar mannelijkheid en de gevoeligheid ervan centraal staat. Hij stelt zich de vraag hoe mannen met elkaar om zouden gaan in een wereld zonder homofobie.

De internationale ploeg dansers (Mali, Taiwan, Estland en België) is een inspiratiebom vol tegenkleuren. Hun unieke persoonlijkheid en authenticiteit zorgt voor complementariteit en contrast en combineert stoer met sensueel. Van vechten over aanraken naar kijken. Tender Men is zowel dansant, filmisch, abstract als sferisch. En herkenbaar. Alles mag naast elkaar bestaan. Iedereen mag naast elkaar bestaan.

Koen De Preter is choreograaf en performer. Hij experimenteert met vormen en publieken en beweegt zich tussen verschillende circuits. Het zoeken naar een balans tussen abstractie, theatraliteit, humor en ontroering in dans vormen samen met eclectische soundtracks een constante in zijn creaties. Sociale thema’s en minderheden vormen vaak een startpunt voor een nieuwe creatie. Met zijn voorstellingen brengt hij waarachtige fysieke gewaarwordingen over die meer zijn dan een louter esthetische representatie. Zijn werk gaat vaak over verbondenheid waarmee hij sociale ervaringen wil oproepen die een uitnodiging kunnen zijn voor reflectie naar jezelf en de maatschappij.

In production

19.02.2020 20:15 C-mine Cultuurcentrum Genk Koop tickets