Klankenbosresidenties 2021

Klankenbos residenties

Omschrijving

Het Klankenbos is een fysieke ruimte die aanzet tot artistieke ontwikkeling in klankkunst en nieuwe muziek. Elk jaar worden verschillende jonge klankkunstenaars of studenten van een kunstopleiding ondersteund in hun artistieke praktijk, met inhoudelijke coaching en technische ondersteuning. De focus ligt op de ontwikkeling van nieuwe en avontuurlijke ideeën in klank en muziek, in relatie tot andere kunstvormen, ecologie, publieke ruimte en nieuwe technologieën.

Amber Meulenijzer – SAAB SCULPTURE VI: PLACES UNSEEN (25-29/05)

Kunstenaar Amber Meulenijzer bouwt haar iconische Saab 900 om tot een reflecterende geluidssculptuur. Het audiostuk PLACES UNSEEN werd gecomponeerd op maat van de twaalf Toa luidsprekers op het dak en resoneert met de akoestiek van de omgeving.

Anne van de Star – Bling rrring (27-29/05)

De installatie Bling rrring (2020) werd gecreëerd tijdens een residentie in Atelier Lucas Pellens, in het kader van OORtreders Festival. Tijdens de residentie werd deze omgevormd tot een werk in dialoog met de omgeving van Klankenbos.

Begüm Erciyas – Forest Silent Gathering (26-31/07)

Het publiek wordt uitgenodigd in een bos bij zonsondergang. Zonder leidersfiguur wordt het publiek zelf gastheer, al luisterend naar een soundtrack via koptelefoon. Het geluidsstuk introduceert eigen sociale regels en leidt tot nieuwe vormen van samenzijn.

Wim Pelgrims – BOLSTER[bubbels] (20-24/09)

Een tweeledige queeste: enerzijds een persoonlijke evolutie van Pelgrims als post-instrumentalist, anderzijds een onderzoek naar verschillende manieren van interactie tussen performer en publiek. Dit alles in de omgeving van persoonlijke abstracte, esthetische wereld.