playField.

Biografie

Playfield is een jong theatercollectief dat de spanning tussen acteur en toeschouwer onderzoekt. Vanaf de eerste uitnodiging tot deelname is de onbeschreven dialoog tussen het publiek en de acteurs, evenals de collectieve ervaring, belangrijk voor de waarneming van toeschouwers. Het succes van een uitvoering ligt daarom niet alleen in de handen van zijn makers, de toeschouwers zijn in gelijke mate verantwoordelijk in deze materie. De noodzaak van het werk ligt in de toenemende achteruitgang van fysiek sociaal contact door de mogelijkheden die digitalisering ons tegenwoordig biedt.speelveld. onderzoekt deze spanning door de toeschouwer centraal te plaatsen in een ontwerp dat scenografie en kunst combineert. De artistieke kern bestaat uit Tim De Paepe, Marthe Schneider en Lana Schneider.

Meer info

playField.

Foto: Michiel Devijver

In residentie #1 HOLLOW

Een reeks ontmoetingen met een vreemde zetten je in deze installatie aan tot nadenken over intimiteit, persoonlijke ruimte en privacy in relatie tot het gebruik van digitale communicatiemiddelen. Een ervaring die bijblijft en op zeer directe wijze reflecteert op ons dagelijkse handelen.

project details

In residentie #3 RELAY

Bij het zoeken naar de oorzaak van een storing in de Mark II Aiken Relay Calculator, de eerste primitieve computer, ontdekte één van de operatoren een nachtvlinder in een relais component. De eerste zogenaamde ‘bug’ werd meteen de laatste levende en analoge verzetsstrijder in de verdere evolutie van de computer.

Vanaf dat moment werd de computer een onmisbare bouwsteen in onze samenleving en technologie ontwikkelde zich nog nooit zo snel: Collectief richten we onze blik op de toekomst. Maar waar gaan we naartoe? Welke rol zal technologie spelen in onze ontwikkeling? Wanneer algoritmes ons beter kennen dan we onszelf kennen, zullen we dan meer vertrouwen op de algoritmes dan op onszelf? Wat onderscheidt ons nog van humanoids wanneer Artificial Intelligence realiteit wordt?

Welke ‘bug’ zal zich verzetten tegen het razendsnelle tempo van voortdurende vernieuwing?

#3 RELAY is een interactieve monoloog waarin de toeschouwer de gelegenheid krijgt om, net als de eerste bug, de voorstelling en de evolutie telkens een andere wending te geven. De voorstelling wordt verwacht in het voorjaar van 2019.

project details