#3 RELAY

playField.

Omschrijving

Bij het zoeken naar de oorzaak van een storing in de Mark II Aiken Relay Calculator, de eerste primitieve computer, ontdekte één van de operatoren een nachtvlinder in een relais component. De eerste zogenaamde ‘bug’ werd meteen de laatste levende en analoge verzetsstrijder in de verdere evolutie van de computer.

Vanaf dat moment werd de computer een onmisbare bouwsteen in onze samenleving en technologie ontwikkelde zich nog nooit zo snel: Collectief richten we onze blik op de toekomst. Maar waar gaan we naartoe? Welke rol zal technologie spelen in onze ontwikkeling? Wanneer algoritmes ons beter kennen dan we onszelf kennen, zullen we dan meer vertrouwen op de algoritmes dan op onszelf? Wat onderscheidt ons nog van humanoids wanneer Artificial Intelligence realiteit wordt?

Welke ‘bug’ zal zich verzetten tegen het razendsnelle tempo van voortdurende vernieuwing?

#3 RELAY is een interactieve monoloog waarin de toeschouwer de gelegenheid krijgt om, net als de eerste bug, de voorstelling en de evolutie telkens een andere wending te geven. De voorstelling wordt verwacht in het voorjaar van 2019.