Pankaj Tiwari

Biografie

Pankaj Tiwari (1990), is een artiest-curator uit Balrampur India, gevestigd in Amsterdam. Tussen 2020-23 werkte hij als co-curator/programmeur bij Gessnerallee Zürich, Zwitserland. Hij werd ook uitgenodigd om een festival rond ‘Object, Memory and Migration’ te cureren voor het IAS, University of Minnesota (2021-23). Tussen 2011-2018 werkte hij als creatief directeur voor ‘The Fotons’, een performance groep uit India.

Zijn artistieke aanpak is gebaseerd op context en verbindingen, waarbij hij zich met name richt op het faciliteren van locaties voor kennisuitwisseling en op het cureren van artistieke interventies in de openbare ruimte. In januari 2020 initieerde Pankaj Current: a Space, Amsterdam, dat performances cureert en werkt aan een cultuur van intersectionaliteit.

Zijn recente werken omvatten Jerome Bel (2023), Paperplanes (2023), The Listeners (2022), Opera to the People (2022), The Art of Walking (2020). Pankaj studeerde een Master Theater, aan DAS Theater Amsterdam (2021).

In residentie TENT: A SCHOOL OF PERFORMATIVE PRACTICES

TENT: A School of Performative Practices, is een ruimte van mogelijkheid en verbeelding, die (bijna) alles binnen verwelkomt. Het is een tijdelijke, mobiele ruimte van wederzijds leren en collectieve verbeelding. TENT gebruikt interactieve formats zoals lezingen, residenties, diners, en tijdelijk samenzijn in één instelling voor specifieke duur om zich bezig te houden met zijn politiek en praktijk. Het is een ruimte voor verbeelding, denken, luisteren en reageren op sociaal onrecht.

TENT als idee is zowel een fysiek object als een school. Het werkt als een jaarlijks geprogrammeerde instelling. De muren van TENT zijn een uitgeverij, ze worden gebruikt voor politiek en manifesten. Sinds juni 2021 werkt en leert TENT door samen te werken met andere instellingen, festivals en scholen.

project details