Moni Wespi

Biografie

Moni Wespi is een Zwitserse choreograaf, art director en visueel ontwerper gevestigd in Brussel. In haar choreografische praktijk creëert ze beelden door radicale scenografische keuzes, gecombineerd met haar bewegingsonderzoek. In 2007 richtte Wespi het gezelschap LOUTOP op, waarmee ze een geheel nieuw en innovatief podiumproject creëerde, dat van 2007-2014 internationaal toerde. In 2010 ontving Monika Wespi de “GRANT” prijs van Zürich voor haar werk met Loutop. In 2011 sloot ze zich aan bij het collectief ‘Asphalt Piloten’, een artistiek open cel en bekroond gezelschap van ongebreidelde kunstenaars met verschillende artistieke en geografische achtergronden.

Na in Zwitserland en Frankrijk te hebben gewoond en gewerkt, kwam ze in 2014 naar Brussel om haar artistieke carrière en internationale samenwerkingen voort te zetten. Het choreografisch beeldende kunstproject MOVING PORTRAIT ontstaat in samenwerking met videokunstenaar Lucia Gerhardt. Gepresenteerd en tentoongesteld als video-installaties. Sinds 2019 begint het project performatieve en interactieve vormen aan te nemen, waarbij het publiek de plaats van de performer inneemt, zoals MOVING BLING en STEP IN SET. Moni Wespi werkt vanuit een multidisciplinaire aanpak, werkt visuele concepten uit voor artiesten, muzikanten, modeontwerpers en neemt deel aan de creatie en definitie van hun beeldtaal/identiteit, het ontwikkelen van kostuums/decorontwerp en ondersteuning voor video’s, foto’s en podiumprojecten.

Meer info

Moni Wespi

In residentie Slowed Landscapes

‘Slowed Landscapes’ wil de kracht van traagheid verkennen via performatieve, in situ en participatieve installaties. Het menselijk lichaam terug integreren in zijn omgeving: openbare stedelijke ruimte, natuur of interieursituaties. Het idee is om de mens in een minder dominante positie te plaatsen, het bewustzijn te vergroten en actie voor te stellen. Het in vraag stellen van de hiërarchie die al eeuwenlang bestaat en de snelheid van het dagelijks leven die we onszelf opleggen.

project details