Liquid Loft

Biografie

Liquid Loft werd in 2005 opgericht door choreograaf Chris Haring samen met muzikant Andreas Berger, danser Stephanie Cumming en dramaturg Thomas Jelinek. In hun uitvoeringen en installaties koppelt Liquid Loft hedendaagse dans rechtstreeks aan andere vormen van hedendaagse kunst om een samenhangend allesomvattend kunstwerk te creëren.

Hun eigenzinnige visuele en formele taal, hun onderscheidende akoestische podiumsets en professionele dansproductie hebben Liquid Loft internationale erkenning en prijzen zoals de Gouden Leeuw verdiend voor “Beste Prestaties” op de Biënnale van 2007 in Venetië.

Meer info

Liquid Loft

Foto: In Situ

In residentie Foreign Tongues

De nieuwe reeks uitvoeringen van Liquid Loft zet de act van het spreken centraal in de choreografische focus en weerspiegelt de ervaring van het hedendaagse stadsleven, de polyfonie en meertaligheid. Het uitgangspunt zijn stemopnames gebaseerd op persoonlijke gesprekken met verschillende personen in verschillende regio’s van Europa, met de nadruk vooral op regionale en minderheidstalen. Tijdens repetities worden deze spraakopnames verbonden met de lichaamstaal van de dansers. Een gesproken zin wordt vertaald in bewegingssequenties, gebaseerd op al zijn attributen zoals toon, geluid, dynamiek of intonatie. Foreign tongues behandelt het dilemma van geleefde vertaling, wat ons vereist om te tolereren wat ons scheidt en een gemeenschappelijke ruimte daarin te vinden. Door middel van tegenstrijdigheden en verrassende verbanden laat het onder andere zien hoeveel er kan worden begrepen, zelfs als je nog niets hebt begrepen.

project details