KID.

Biografie

KID. is een verwijzing naar het ervaren van de wereld als kind met ruimte voor verwondering en fantasie via muziek en beeld.

Terry Beks en Kim Vreys werkten voor dit filmproject samen met muzikanten en kunstenaars om een beeld neer te zetten van de overgang van een analoog naar een digitaal tijdperk en wat het teweeg brengt bij de mens op micro niveau. Ze combineren hiervoor fictie en docu met abstractie en maken dit combineerbaar met een fysieke expo.

Naast interviews met Stef Kamil Carlens, Kris Dane, Dijf Sanders, Chantal Acda en Rudy Trouvé, die ook meewerkten aan de muziek voor de film, zijn er getuigenissen vanuit verschillende invalshoeken die er voor zorgen dat er een herkenbare momentopname wordt neergezet over dit hedendaags thema.

Het hoofdpersonage (Dirk Hendrickx) neemt de kijker mee doorheen een expo waar de werken tot leven komen en hij op zoek gaat naar de diepere waarde van het analoge.

Foto: Rob Walbers

In residentie Analogue Humans

De impact van de digitalisering op de mens wordt in beeld gebracht als een herkenbare momentopname en alvorens de tijd ons inhaalt wordt de tastbaarheid van het analoge nog snel omarmd. Door te werken met artiesten vanuit verschillende disciplines brengen Terry Beks en Kim Vreys tijdens de art-house film ‘Analogue Humans’ fictie, docu en abstractie met muziek samen en drukken zo hun visie uit over de overgang van een analoog naar een digitaal tijdperk. Een audiovisueel, kunstzinnig beeld over de beleving van de steeds sneller opkomende digitalisering en wat het teweeg brengt bij de mens op microniveau.

Er wordt gefilmd vanuit België, Nederland, Tucson (USA) en Tokyo (Japan)

Een artistieke samenwerking met Rob Walbers, MELVIN, Dirk Hendrickx, Jaak De Digitale, Gideon Kiefer, Geert Peeten, Frits Standaert, Thijs Boonen, Kris Ercken en Cas Van Nieuwenhuyse.

Muziek geschreven door Terry Beks in samenwerking met Stef Kamil Carlens, Naima Joris, Joy Wellboy, Nathan Daems, Buni Lenski, Rudy Trouvé, Yves Theeuwen, Chantal Acda, Donai Singleton, Stijn Segers (TOUR) en Kris Dane.

Première film/expo: 1 februari 2025 Palethe, Pelt

project details