KID.

Biografie

Terry Beks, geboren in 1981 te Neerpelt, werkt samen in een team van begeleiders op een zorgboerderij in Bladel (NL) en ondersteunt mensen vanuit de psychiatrie en met een verstandelijke beperking.

Op muzikaal gebied leidt hij de 10 koppige band Dirty Undies, schrijft hij muziek voor televisie en nam voor dit project samen met enkele gevestigde waarden binnen de muziekwereld de nummers op die de film muzikaal ondersteunen. De microbe om iets met film te doen is ontstaan uit de vriendschap met fotograaf Rob Walbers. Nadat Rob verhuisde naar Japan zijn ze blijven samenwerken en vormde hierdoor de basis voor het project ‘Analogue Humans’.

Foto: Rob Walbers

In residentie Analogue Humans

Samen met bevriende videokunstenaars werkt muzikant Terry Beks onder de naam KID. momenteel aan het filmproject ‘Analogue Humans‘. De impact van de digitalisering op de mens wordt in beeld gebracht als een herkenbare momentopname en alvorens de tijd ons inhaalt wordt de tastbaarheid van het analoge nog snel omarmd.

Door te werken met artiesten vanuit verschillende disciplines brengt Beks fictie, stop-motion en abstractie met zijn muziek samen en drukt zo zijn visie uit over de overgang van een analoog naar een digitaal tijdperk.Een audiovisueel, kunstzinnig beeld over de beleving van de steeds sneller opkomende digitalisering en wat het teweeg brengt bij de mens op microniveau.

In samenwerking met o.a. Rob Walbers, Kim Vreys, Dirk Hendrickx, Jaak De Digitale, Gideon Kiefer, Rudy Trouvé,…

project details