For Real vzw

Biografie

Anouk Friedli schrijft, regisseert en speelt. Na de regie-opleding aan het Ritcs volgde ze de master schrijven. Ze resideerde acht maanden als ‘montignard’ in MontyKultuurfaktorij en liep stage bij Christoph Marthaler. In haar werk onderzoekt ze hoe verbeelding een emancipatorische kracht kan zijn. In 2019 regisseerde ze ‘Alex Moons’ waarvoor ze samenwerkte met oa. Monty, Dood Paard, C-takt en Pianofabriek. In 2020 werd ze geselecteerd om een voorstelling te maken voor het Boslab-festival in Amsterdam en organiseerde ze Het Schrijverslab, een mini-festival dat in het teken staat van tekstueel experiment.

Guus Diepenmaat onderzoekt in haar werk als performer en regisseur hoe onze lichamen met elkaar communiceren. Tijdens haar opleiding aan het Ritcs ontwikkelde ze een grote gevoeligheid voor fysicaliteit en ritme. Ze studeerde af met de voorstelling ‘HOHOHOHO’ waarmee ze in 2017 de special mention prijs won op het Itself Festival in Warschaw (Polen). Ze werkte samen met oa. Jetse Batelaan, Lizzy Timmers en Ultima Vez. In 2020 was ze te gast op het Porn Film Festival Vienna om te spreken over haar visuele kunst. Momenteel werkt Guus aan een tactiele installatie rond genderfluïditeit en schrijft ze poëzie.

Meer info

Anouk Friedli

For Real

In residentie Alex Moons

‘Alex Moons’ is een aanklacht tegen een bureaucratische en hiërarchische maatschappij. Een muzikale trip waarin visionaire zwammenkwekers en erotische activisten de spelregels bepalen.

Samen met de band Murheen Murthama en drie spelers maakt Anouk Friedli een voorstelling waarin je wordt meegenomen in het labyrint van een grootstedelijk kantoor waar een kleine actie van ongehoorzaamheid grote gevolgen heeft.

Heb jij soms ook,
dat als je je ogen dichtdoet,
en kijkt naar wat daarbinnen is,
de arena waar normaal je gedachtes passeren zeg maar,
dat het daar helemaal leeg is?
Dat misschien de enige gedachte die nog stilletjes ronddwaalt de wens om een nieuwe jas te kopen is?

Foto’s

project details

In residentie What the God

Anouk Friedli en Guus Diepenmaat doen onderzoek naar wat geloof betekent en wat religie daar in godsnaam nog mee te maken heeft. Ze creëren een rituele debat- en dansclub voor 21ste eeuwse zin-zoekers. Ervaren ayahuasca gebruikers, spirituele beginners, conservatieve atheïsten, twijfelende agnosten, iedereen is welkom. Zal de ratio zegevieren of zullen we verleid worden door de onderbuik?

project details