De Mannschaft

Biografie

De Mannschaft is de gemeenschappelijke, creatieve deler van Stijn Van de Wiel en Michai Geyzen. Beide Kempenzonen zijn al jaren bevriend en hun wegen in het theater hebben elkaar al meerdere malen gekruist. Hun gezamenlijke fascinatie voor de maatschappelijke rand en de afgrond wakkerde de noodzaak om een gezelschap te beginnen sterk aan. En zo ontstond De Mannschaft. Uit pure noodz

brengt net als alle andere gezelschappen verhalen over pijn, liefde, leven en dood, waarom ben ik hier op deze planeet, bedrog, haat, … We trachten ze alleen anders aan te pakken. Op onze manier, vanuit hoe Stijn en Michai naar onze planeet kijken. Als maker en als mens zijn ze gefascineerd door individuen die aan de rand van de maatschappij of daarbuiten zijn beland. Individuen die werden verstoten, die er zelf voor kozen op deze rand te gaan zitten of dit doen omdat ze denken dat het moet.

Meer info

De Mannschaft

Foto: De Mannschaft

In residentie LIV

Verona, 23 jaar, speelt Liv, 15 jaar. Liv zit in het derde middelbaar, heeft ros haar en sproeten, heeft nog nooit gekust, heeft nog nooit seks gehad, heeft kanker en heeft vijftig procent kans om te overleven en is verliefd op Bart.

Bert, 29 jaar, speelt Bart Pieter Pierre Jean-Pierre Piet Patrick Patrick Junior (Bart voor de vrienden), 17 jaar. Bart zit in het vierde middelbaar, is een keer blijven zitten, heeft al veel gekust, heeft al drie keer seks gehad en is verliefd op Ruby.

Ine, 27 jaar, speelt Ruby, 16 jaar. Ruby zit in het vierde middelbaar, is de zus van Liv en weet niet of ze verliefd is op Bart, weet niet of ze Überhaubt ooit wil kussen, laat staan seks hebben, want dat is vies. LIV is het verhaal van Liv, Bart en Ruby, drie zoekende pubers. Hun wereld wordt helemaal op zijn kop gezet door de ziekte van LIV, maar gek genoeg zorgt dit voor een enorme boost in het leven en helpt het hen te vinden wie ze zijn. LIV is het verhaal over Guns ‘N Roses, over New Yorkers van den Aldi, over scheuren in uw broek, over luchtgitaar en lipsync, over die van wiskunde, over genante ouders, over angst en verdriet, maar vooral over leven, kei hard leven, tegen 120km/h dat de stukken er vanaf vliegen. LIV is een wervelende, grappige, maar met momenten ook gevoelige voorstelling over opgroeien in een grote wereld, het zoeken van je weg en het vinden van je bestemming. Een voorstelling voor pubers en iedereen die ooit een puber was

project details