Dan Mussett

Biografie

Dan Mussett studeerde eerst Engels aan de Universiteit van Edinburgh alvorens naar het Conservatorium in Antwerpen te trekken, waar hij Dans heeft gestudeerd. Vandaag danst hij vooral mee met producties van Jan Martens/GRIP.

Foto: Laurent Delom

In residentie ddddddddddduetttttttttttttttttttt

In hun eerste samenwerking samen onderzoeken Dan Mussett en Laurent Delom hoe twee kunnen convergeren naar één, en het type (s) van identiteiten die op dit knooppunt worden gevormd. Is het mogelijk om elkaar te worden, wat zou dat betekenen en tegen welke kosten kan dit worden bereikt? Hun onderzoek richt zich op de technieken die worden gebruikt om het hedendaagse lichaam te trainen – yoga, dans, fitness – en hoe deze kunnen worden gebruikt als strategieën om hun verschillen op te lossen.

project details

In residentie The Dating Project

THE DATING PROJECT is een doorlopende reeks van experimenten waarin technologie het gedrag van de gebruiker op een slechte of goede manier manipuleert. Het project poogt om onbekenden samen te brengen in een situatie van vreugde, spel, intimiteit en saamhorigheid. In openbare plaatsen volgt een groep onbekende mensen een video op hun smartphone.

THE DATING PROJECT is een poging om sporen van verzet achter te laten in de openbare ruimte. Het project gaat in tegen het groeiende individualisme dat wordt versterkt door de toegenomen afhankelijkheid van technologie.

Meer info

The Dating Project

project details