Claudio Stellato

Biografie

Claudio Stellato is een multidisciplinaire kunstenaar die woont en werkt in Brussel. Hij volgde eerst een opleiding tot jazzmuzikant aan de Scuola Civica Jazz in Milaan terwijl hij aan straattheater werkte. Daarna reisde en trainde hij enkele jaren in theater en circus in verschillende landen voordat hij in 2001 Le Lido, Centre for Circus Arts in Toulouse betrad.

Zijn eerste productie, L’Autre, ging in première in Les Brigittines in Brussel in maart 2011 en toerde al vier jaar de wereld rond. Deze voorstelling was het resultaat van drie jaar onderzoek dat is besteed aan het onderzoeken van de relatie tussen lichaam en object.

Sinds 2014 is hij Associate Artist in de Schapenhallen in Brussel.

In oktober 2015 presenteerde hij na drie en een half jaar onderzoek zijn tweede show La Cosa, in de Schapenhallen in Brussel. Het werd beloond met de Critics Award voor Beste Circusprestaties 2015-2016 en is nog steeds op tournee door heel Europa tot maart 2019.

Naast zijn eigen projecten, organiseert hij workshops en geeft hij extern advies over peerproducties, werkt hij samen met verschillende theater- en danskunstenaars en choreografen en neemt hij ook deel aan de Circus Next-jury.

Foto: Pierre Rigo

In residentie WORK

Nagels, wat hout en verf, weinig gereedschap en alledaagse gebaren die onbelangrijk lijken, opnieuw worden bekeken en getransformeerd in een fantastische bouwplaats. Fysieke inspanningen worden tot het uiterste uitgeput, wat soms tot een absurd resultaat leidt. Met zijn derde creatie gaat Claudio Stellato dieper in op zijn onderzoek tussen lichaam en materie.

 

Een korte presentatie van het team:

Claudio Stellato

Multidisciplinaire kunstenaar die al lang geïnteresseerd is in nieuwe relaties tussen lichaam en materie. Danser voor verschillende gezelschappen, vervolgens choreograaf; zijn eerste stuk L’Autre werd gecreëerd in 2011 in Brussel, en La Cosa gemaakt in 2015. Hij is een geassocieerd kunstenaar in de Hallen van Schaarbeek in Brussel. Hij is jurylid van Circus Next.

Joris Baltz

Circusartiest, afgestudeerd aan de circusschool van Chambéry en de École Supérieure des Arts du Cirque de Bruxelles (ESAC), waar hij zich specialiseert in acrobatiek op het terrein. Hij werkt voor het bedrijf Petridish in een multidisciplinaire show geregisseerd door Sara Lemaire, voor het bedrijf José Besprosvanny in de dans / theater show Petrouchka et l’oiseau de feu en voor het bedrijf Helka in een hedendaagse dansshow Lore Et in Absentia geregisseerd door Helder Seabra.

Oscar De Nova De La Fuente

Circusartiest, afgestudeerd aan de circusschool Carampa van Madrid en aan de l’Ecole Supérieure des Arts du Cirque de Bruxelles (ESAC), waar hij zich specialiseert in luchtbanden.

Hij creëerde het Collectif Primavez waarmee hij aan verschillende artistieke en sociale projecten werkt. Tegelijkertijd werkt hij samen met Sven Demey, Peter James, de Circus School van Quebec. Momenteel speelt hij in Frankrijk met de Kiev Terabak geregisseerd door Stephane Ricordel.

Nathalie Maufroy

Belgische beeldend kunstenaar opgeleid aan de universiteit van La Cambre. Ze maakt performances tussen theater en installatie. Ze is opgeleid als scenograaf en is net zo goed een kostuumontwerpster, een beeldend kunstenaar, projectcoördinator of performer. Sinds 2015 ontwikkelt ze audiovisuele installaties, met name voor openbare ruimtes.

Mathieu Delangle

Onderzoekt, afhankelijk van de projecten, verschillende plaatsen van het creatieproces (ontwerp en constructie, grafische afbeeldingen, video). Hij werkt regelmatig samen met verschillende circus- en theatergezelschappen, voornamelijk voor sets en accessoires en meer recent ook als performer.

project details