WORK

Claudio Stellato

Omschrijving

Nagels, wat hout en verf, weinig gereedschap en alledaagse gebaren die onbelangrijk lijken, opnieuw worden bekeken en getransformeerd in een fantastische bouwplaats. Fysieke inspanningen worden tot het uiterste uitgeput, wat soms tot een absurd resultaat leidt. Met zijn derde creatie gaat Claudio Stellato dieper in op zijn onderzoek tussen lichaam en materie.

 

Een korte presentatie van het team:

Claudio Stellato

Multidisciplinaire kunstenaar die al lang geïnteresseerd is in nieuwe relaties tussen lichaam en materie. Danser voor verschillende gezelschappen, vervolgens choreograaf; zijn eerste stuk L’Autre werd gecreëerd in 2011 in Brussel, en La Cosa gemaakt in 2015. Hij is een geassocieerd kunstenaar in de Hallen van Schaarbeek in Brussel. Hij is jurylid van Circus Next.

Joris Baltz

Circusartiest, afgestudeerd aan de circusschool van Chambéry en de École Supérieure des Arts du Cirque de Bruxelles (ESAC), waar hij zich specialiseert in acrobatiek op het terrein. Hij werkt voor het bedrijf Petridish in een multidisciplinaire show geregisseerd door Sara Lemaire, voor het bedrijf José Besprosvanny in de dans / theater show Petrouchka et l’oiseau de feu en voor het bedrijf Helka in een hedendaagse dansshow Lore Et in Absentia geregisseerd door Helder Seabra.

Oscar De Nova De La Fuente

Circusartiest, afgestudeerd aan de circusschool Carampa van Madrid en aan de l’Ecole Supérieure des Arts du Cirque de Bruxelles (ESAC), waar hij zich specialiseert in luchtbanden.

Hij creëerde het Collectif Primavez waarmee hij aan verschillende artistieke en sociale projecten werkt. Tegelijkertijd werkt hij samen met Sven Demey, Peter James, de Circus School van Quebec. Momenteel speelt hij in Frankrijk met de Kiev Terabak geregisseerd door Stephane Ricordel.

Nathalie Maufroy

Belgische beeldend kunstenaar opgeleid aan de universiteit van La Cambre. Ze maakt performances tussen theater en installatie. Ze is opgeleid als scenograaf en is net zo goed een kostuumontwerpster, een beeldend kunstenaar, projectcoördinator of performer. Sinds 2015 ontwikkelt ze audiovisuele installaties, met name voor openbare ruimtes.

Mathieu Delangle

Onderzoekt, afhankelijk van de projecten, verschillende plaatsen van het creatieproces (ontwerp en constructie, grafische afbeeldingen, video). Hij werkt regelmatig samen met verschillende circus- en theatergezelschappen, voornamelijk voor sets en accessoires en meer recent ook als performer.