Albert Quesada

Biografie

Albert Quesada studeerde aan P.A.R.T.S en Moderne theaterdans aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Voordien studeerde hij filosofie en multimedia in Barcelona. Tijdens zijn studies organiseerde Albert jams bij P.A.R.T.S. en gaf hij lessen en workshops in België, Oostenrijk, Indië en de Verenigde Staten. Sinds juni 2009 danst Albert bij het dansgezelschap ZOO van Thomas Hauert. Hij werkt ook regelmatig samen met Benjamin Vandewalle.

Meer info

Albert Quesada

Foto: Joery Thiry

In residentie It’s Time

It’s Time is een stuk voor een podium met drie dansers en live muzikanten die de subjectieve ervaring van het verstrijken van de tijd onderzoeken, ondervragen en manipuleren. Het stelt een pauze voor van ons ‘lineaire’, chronometrische leven – een moment in het theater om het geluid en de beweging van de verwaterde verticale tijd te verkennen. Met esthetiek geïnspireerd op grafische romans en hun weergave van het verstrijken van de tijd in ‘fictieve ruimte’, zullen de artiesten en muzikanten versnellen, vertragen, bevriezen in beweging en hun eigen bewegingen omkeren, waarbij ze de griezelige, dissociatieve elementen van directionaliteit in werking zetten, ophanging en zwaartekracht die onze perceptie van tijd en beweging bepalen.

De betekenis van het stuk wordt geactiveerd en geanimeerd door het ritme van de aanwezigheid van de kijker, door continue beweging, door anticipatie, observatie en herinnering. It’s Time zal een pauze van ons ‘lineaire’ leven voor te stellen. Een moment in het theater om te genieten van het geluid en de beweging van de verwaterde tijd. Wat we ons realiseren is dat het de griezelige eigenschap is die ons fascineert door manipulatie van ons gevoel voor tijd.

project details