WILD

Lucas Derycke

Description

WILD / Magisch-realistische theatervoorstelling over een vrouw op zoek naar haar plek in de natuur. Over de moeilijkheid om het mens-zijn aan de kant te schuiven en de onmogelijkheid om te verdwalen.

Juf Anna is op schoolreis met een groep elfjarigen. Ze stappen de autobus uit, het galmende subtropische zwembad in. We horen hoe Anna op haar rug langs de rotsen van kunststof drijft en een machine de golven activeert. ’s Avonds wanneer iedereen in bed ligt, wordt Anna naar buiten getrokken. Haar lichaam wil vluchten en zet het op een lopen. Maar welke richting ze ook kiest, altijd weet ze waar ze is.

Lucas liet zich voor ‘Wild’ inspireren door zijn wandelingen in het Zwarte Woud, Zuid-Italië, de Vogezen, de Sloveense oerbossen, het Beierse Woud, de Ardennen en – het meest van al – Brussel. Op een kilometer van zijn appartement bevindt zich natuurgebied het Moeraske, een stukje groen van veertien hectare dat begrensd wordt door een rangeerstation, een hondenschool en kantoorgebouwen van Proximus.