ER IS GEEN BEGIN-MIDDEN-EINDE

Ruud Horrichs

Description

‘Tijdens mijn jeugdjaren ben ik op veel verwarrende plaatsen geweest in de buitenwereld en in mijn hoofd. De families waar ik in opgroeide vielen langzaam uit elkaar en ik link dat met de afbrokkelende geest van een mens met dementie. Hier komt absoluut mijn fascinatie voor deze mens vandaan.’
(theatermaker Ruud Horrichs)

Een mens met dementie heeft meer overeenkomsten met ‘gewone’ mensen dan we in eerste instantie denken. Het is een uitvergrote, en oneerlijke, vorm van een bundeling levensvragen en verwarring waarmee veel mensen in de samenleving worstelen, zoals in het geval van rouwverlies en een burn-out: wie ben ik? Waar ben ik? En waar ga ik naar toe? Iedereen krijgt op een bepaald punt te maken met gevoelens van verwarring, angst en het niet meer weten. Het zorgt voor een gevoel van ‘off balance’ en veel vragen.

ER IS GEEN BEGIN – MIDDEN – EINDE toont de geest van een mens in een steeds meer gefragmenteerd, afbrokkelend en verwarrend universum. Een fantasierijke, beeldende voorstelling die zich afspeelt in een lost world, waar geen begin, midden en einde bestaat. Maar wel een sprankje hoop. Een ode aan de waarde van verwarring en leven in los zand, in een tijdsgeest waarin het hokjes denken en het zeker weten geïdealiseerd worden.

Samen met muzikant Bart Oostindie gaat Horrichs op zoek naar de verbindende kracht van donkere episoden in een mensenleven.

Meer info

De Eenzamen

In production

02.02.2019 20:00 FiniX Hasselt Meer info