Anouk Friedli

Biografie

Anouk Friedli studeerde in 2016 af aan het Ritcs als theaterregisseur. Hierna volgde ze de master schrijven en schreef de tekst Alex Moons onder begeleiding van Rob de Graaf. Bij het schrijven en maken vertrekt ze vaak vanuit een plek die haar fascineert. Een zwembad, een treinstation of in dit geval; een leeg kantoorgebouw. In het verleden werkte ze al op locatie (het Congresstation van Brussel, Jardin Maritime).

Voor deze voorstelling wil ze juist in de theaterzaal werken om te kunnen experimenteren met een ruimte die transformeert en beweegt. Anouk liep stage bij Christoph Marthaler en resideerde vorig jaar acht maanden in de Monty als ‘Montignard’. Daarnaast is ze bezig aan een theatraal onderzoek naar God en de Wetenschap, organiseert ze multidisciplinaire diners en schrijft ze mee aan een film.

Meer info

Anouk Friedli

Foto: Zefanja Anindjola

In residentie Alex Moons

‘Alex Moons’ is een aanklacht tegen een bureaucratische en hiërarchische maatschappij. Een muzikale trip waarin visionaire zwammenkwekers en erotische activisten de spelregels bepalen.

Samen met de band Murheen Murthama en drie spelers maakt Anouk Friedli een voorstelling waarin je wordt meegenomen in het labyrint van een grootstedelijk kantoor waar een kleine actie van ongehoorzaamheid grote gevolgen heeft.

Heb jij soms ook,
dat als je je ogen dichtdoet,
en kijkt naar wat daarbinnen is,
de arena waar normaal je gedachtes passeren zeg maar,
dat het daar helemaal leeg is?
Dat misschien de enige gedachte die nog stilletjes ronddwaalt de wens om een nieuwe jas te kopen is?

Foto’s

details project