Anouk Friedli

Biografie

Anouk Friedli studeerde in 2016 af aan het Ritcs als theaterregisseur. Hierna volgde ze de master schrijven en schreef de tekst Alex Moons onder begeleiding van Rob de Graaf. Bij het schrijven en maken vertrekt ze vaak vanuit een plek die haar fascineert. Een zwembad, een treinstation of in dit geval; een leeg kantoorgebouw. In het verleden werkte ze al op locatie (het Congresstation van Brussel, Jardin Maritime).

Voor deze voorstelling wil ze juist in de theaterzaal werken om te kunnen experimenteren met een ruimte die transformeert en beweegt. Anouk liep stage bij Christoph Marthaler en resideerde vorig jaar acht maanden in de Monty als ‘Montignard’. Daarnaast is ze bezig aan een theatraal onderzoek naar God en de Wetenschap, organiseert ze multidisciplinaire diners en schrijft ze mee aan een film.

Meer info

Anouk Friedli

Foto: Zefanja Anindjola

In residentie Alex Moons

Het vertrekpunt voor Alex Moons is de tekst die Anouk vorig jaar schreef. Voor de voorstelling werkt ze samen met de band Murheen Murtama, scenografe Astrid Bode en drie actrices: Annelore Crollet, Lotte Diependaele en Guus Diepenmaat.

‘Als ik langs hoge kantoorgebouwen ets begint het me altijd te duizelen. Ik stel me de gangen en kantoortjes voor die als schoendozen op elkaar gestapeld zijn en vraag me af welke levens ze verstoppen. Als je de bijenkorf van buiten bekijkt is het een goed geoliede machine. Ik stel me voor dat daar onder chaos heerst. Het kan niet anders dan dat er onder die rimpelloze oppervlakte iets borrelt.’

Twee vrouwen op een lege kantoorgang na sluitingstijd. Dat is het vertrekpunt. Ze wachten op Alex Moons, de nieuwe bewoner van het kantoortje tussen hen in. Ze horen enkel voetstappen en ruiken een zoete geur door de kantoormuren komen. De onzichtbare aanwezigheid van de nieuwkomer prikkelt de verbeelding van de twee vrouwen.

Alex Moons Is een lofzang op de chaos en het verlangen. Een aanklacht tegen ons hiërargische systeem in de vorm van een muzikale trip waarin zwammenkwekers en erotische activisten de spelregels bepalen.

details project