Willard

Tom Struyf

Omschrijving

Welke plek geven we mensen die afwijken van de norm in onze samenleving? Wat betekent het om voor elkaar te zorgen in veranderende tijden?

Winter 2018. Op reis in de VS komt theatermaker Tom Struyf bij toeval aan in een dorpje bij de grens met Canada. Willard ligt aan de oevers van een uitgestrekt meer, in de schaduw van de ruïnes van een voormalige psychiatrische instelling. Gefascineerd door het landschap, de verhalen van de mensen die er wonen en de piepkleine kerkgemeenschap ontdekt Tom een link met een psychiatrisch ziekenhuis in Geel, thuis in België. Een toevallige kennismaking met een bijzondere plek mondt uit in een meeslepende trip waarbij Toms persoonlijke leven innig met Willard verweven raakt.

Finding Willard is een reisverhaal over opbouw en verval, zorg en gemeenschap, ook beschikbaar met Franse en/of Engelse boventiteling. Hetpubliek zit op drie tribunes rondom een maquette van Willard, waardoor je als toeschouwer heel nauw bij de plek betrokken bent en het lijkt alsof je er zelf rondloopt. Finding Willard wordt een multimediale, filmische voorstelling in de lijn van eerdere voorstellingen zoals Vergeetstuk en De Tatiana Aarons Experience, waarin Tom zijn fascinatie voor een plek en een aantal mensen in verband brengt met een persoonlijke gebeurtenis – en zo een nieuw verhaal construeert.

Willard wordt in verschillende fases gecreëerd in de loop van de volgende jaren, en zal in première gaan in 2022.

Het creatieproces van Willard kan je hier volgen.