The making of Berlin

BERLIN

Omschrijving

The making of Berlin wordt het sluitstuk van BERLINs Holoceencylcus [ook gekend als de stedencyclus]. Met live muziek op scène – en het orkest van Opera Ballet Vlaanderen op film – neemt BERLIN in haar documentaire stijl een uitzonderlijk verhaal onder handen. De voorstelling spitst zich toe op een onvoltooid hoofdstuk uit het leven van een oude Berliner – met Wagners Götterdämmerung in een cruciale rol.

7 juli 2016. Na een voorstelling van Zvizdal tijdens de Berliner Festspiele ontmoeten de makers van BERLIN een kranige Duitser op leeftijd. Ze raken aan de praat en zijn geboeid door zijn onwaarschijnlijke levenswandel. Enkele gesprekken en weken later beslissen ze om het laatste luik uit hun Holoceencyclus, waarin ze verschillende stadsportretten maken, aan hem op te hangen.

The making of Berlin is een portret van een stad, gebouwd rond de bijzondere levenswandel van een Berliner die werkte als orkestregisseur bij de Berliner Philharmoniker. Een man met een uitzonderlijk verhaal die liefst van al zou teruggaan in de tijd om een onafgewerkt hoofdstuk uit zijn leven te voltooien. BERLIN engageert zich, met de hulp van o.a. het orkest van Opera Ballet Vlaanderen, om de man bij te staan in het realiseren van zijn droom. Gaandeweg vinden ze echter barsten in zijn verhaal en komt het hele project op de helling te staan.

In production

12.05.2022 20:00 Première - De Singel Tickets & info
13.05.2022 20:00 Première - De Singel Tickets & info
14.05.2022 22:00 Première - De Singel Tickets & info
15.05.2022 15:00 Première - De Singel Tickets & info