The Good Life

Sébastien Hendrickx

Omschrijving

Waaruit bestaat “een goed leven” als er een ecologische catastrofe op ons afkomt? Het debuut van dramaturg Sébastien Hendrickx.

“Everything is wrong.”  (Henrik Plenge Jakobsen, Deense kunstenaar)

Wat is een goed leven? Waaruit bestaat zo’n leven als je tegelijk de ecologische crisis onder ogen probeert te zien? The Good Life neigt naar een antwoord, maar blijft ook hangen bij de vraag.

Sébastien Hendrickx was de voorbije vijftien jaar vooral als actief als dramaturg, onder meer voor podiumkunstenaars als Benjamin Verdonck, Alexander Vantournhout en Luanda Casella. Naast zijn werk als co-organisator voor Extinction Rebellion, wilde hij ook een poëtisch antwoord formuleren op de natuurhistorische omwenteling die we op dit moment meemaken.

Wat Hendrickx vooral intrigeert, is de verwarrende tegenstelling tussen wat er op ons afkomt, en het dagelijkse leven – met al zijn kleine en grotere zorgen en routines.  Voor The Good Life werkt hij samen met lichtontwerper Michaël Janssens, geluidscomponist Jürgen De Blonde en scenografe en kostuumontwerpster Karolien Nuyttens.

The Good Life is een polyfone compositie van geluiden, melodieën en flarden tekst. Ze speelt zich af in het (half)donker, 360 graden rondom het publiek. De figuur die spreekt, wisselt voortdurend van stem en gedaante. Hij valt van klaagzang in zelfspot, in kwaadheid, in weerstand, in veerkracht.

Is het mooi weer vandaag? Wel, ja en nee.