REALTIME

Dries Gijsels

Omschrijving

In REALTIME zetten Dries Gijsels en trawanten een expeditie op touw naar het wezen van de tijd. Ze voeren experimenten uit om hem uit te rekken en om hem te versnellen. Ze creëren een nieuwe tijdzone en tikken een machine op de kop om door de tijd te reizen. Maar omdat hun onderwerp nooit stilstaat,als een lastig model, hollen ze er vooral achteraan, worden ze onherroepelijk ouder samen met het publiek, en raken ze langzaam verstrikt in zijn netten, tot niets nog is wat het lijkt.

Hoe heeft technologie onze omgang met tijd veranderd? Hebben we meer tijd dan ‘vroeger’ of juist minder? Wordt het geen tijd om te revolteren tegen de dictatuur van de klok?

REALTIME wordt een voorstelling over verlangen naar traagheid in tijden van versnelling, over hoe we vandaag omgaan met vergankelijkheid en eeuwigheid, over de kleine mens met zijn tikkende horloge in het grote stille heelal.

Suzanne Grotenhuis, Greg Timmermans, Femke Stallaert en Jonas Devuyst spelen ten dans in een surrealistisch universum bevolkt door waanzinnige geleerden, planningsgoeroes en twijfelende idealisten.Ze gaan de wetten van de chronologie te lijf, in een poging om de controle te heroveren over hun bestaan.